BALIKESİR / ERDEK - Halk Eğitim Merkezi

AÇIK ÖĞRETİM ORTAOKULU YÖNETMELİĞİ DEĞİŞTİ

AÇIK ÖĞRETİM ORTAOKULU YÖNETMELİĞİ DEĞİŞTİ!

Açık Öğretim Ortaokulu Yönetmeliğinde yapılan değişiklikler 14.11.2014 tarihli ve 29175 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Yönetmeliğin 38 inci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinde yapılan değişiklik öğrencilerimiz yararına yapılan en önemli değişikliktir. Eski yönetmelikte Türkçe dersi hariç en fazla 2 başarısız dersi bulunan öğrencilerin söz konusu başarısız derslerden muaf olabilmeleri için bulunduğu sınıfta yıl sonu başarı puanı ortalamasının 50,00 olması gerekiyordu. Yeni yönetmelikte ise bu ibare “aritmetik ortalamasının en az 45 puan” olması yönünde değişmiştir. Buna göre binlerce Açık Öğretim Ortaokulu öğrencisi değişiklik sayesinde sınıf geçme ve mezun olma hakkından faydalanacaktır. 19 Ekim 2014 tarihinde yapılan 1. Dönem sınav sonuçları yeni yönetmelikte belirlenen şarta göre değerlendirilip yayınlanacaktır. Açık Öğretim Ortaokulunda kaydı donuk olan öğrenciler, 24 Kasım 2014 tarihinde başlayacak olan kayıt yenileme döneminde kayıtlarını “aktif” duruma getirerek yeni yönetmelikte tanınan haktan faydalanabilecektir.

Açık Öğretim Ortaokulu Yeni kayıt ve kayıt yenileme işlemleri devam etmektedir. İşlemler için son tarih 13.02.2015 olup, ilgililerin Halk Eğitimi Merkezine şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir.

AÇIK ÖĞRETİM ORTAOKULUNA YENİ KAYIT YAPTIRMAK İÇİN;

1.      İLKÖĞRETİM OKULU DİPLOMASI VEYA ARASINIF TASDİKNAME ASLI.( ÖĞRENİM BELGESİ )
  2.      1 ADET FOTOĞRAF
  3.     10 TL ZİRAAT- HALK BANKASI- VAKIFBANK AÖO YENİ KAYIT ÜCRETİ YATIRILACAKTIR.
  4.      5 TL ZİRAAT BANKASI HALK EĞİTİMİ MERKEZİ HESABINA PARA YATIRILARAK EVRAK VE DEKONTLARLA ERDEK HALK EĞİTİMİ MERKEZİNE GELİNMESİ GEREKİR.

AÇIK ÖĞRETİM ORTAOKULUNA KAYIT YENİLEME YAPTIRMAK İÇİN;

1. 10 TL ZİRAAT- HALK BANKASI- VAKIFBANK AÖO  KAYIT YENİLEME ÜCRETİ YATIRILACAKTIR.
  2. 5 TL ZİRAAT BANKASI HALK EĞİTİMİ MERKEZİ  HESABINA PARA YATIRILARAK EVRAK VE DEKONTLARLA ERDEK HALK EĞİTİMİ MERKEZİNE GELİNMESİ GEREKİR.
Yayın: 27.12.2014 - Güncelleme: 27.12.2014 13:26 - Görüntülenme: 614